Beplantingsplan

Beplantingsplan

Beplanting zorgt voor een bepaalde sfeer in de tuin en is dus heel belangrijk.

Samen kiezen we voor de beplanting die u het meeste aanstaat.

Ik hou bij het maken van een plan rekening met:

  • Verschillende structuren van de bladeren; verschillende soorten bladeren naast elkaar.
  • Verschillende kleuren van bladeren; grijze, gele, rode en verschillende soorten groen.
  • Welk kleurpatroon voor de bloemen u voor ogen heeft.
  • Dat er het hele jaar door wat bloeit in uw tuin (denk hierbij ook aan bloembollen in het voorjaar en mooie herfstkleuren).
  • Een combinatie van wintergroene (blad houdende) en niet wintergroene planten, zodat uw tuin in de winter ook aantrekkelijk blijft.
  • Onderhoudsvriendelijk, door bijvoorbeeld onder struiken te werken met bodembedekkers, zodat er geen onkruid kan groeien.

Het hele jaar mooi

Ontdek de betovering van het hele jaar door prachtige beplanting. Ik zorg voor seizoensgebonden kleuren en structuren, waardoor uw tuin elke dag van het jaar straalt.

Denk hierbij aan levendige bloesems en bloembollen in de lente tot warme herfsttinten in struiken en bomen. Zelfs in de winter zorg ik ervoor dat uw tuin er prachtig bij ligt, door gebruik te maken van planten die in de winter niet afsterven, maar hun bladeren gedurende het hele jaar behouden. Op deze manier ontstaat een visueel aantrekkelijke uitstraling, ook wanneer andere planten in rust zijn.

Daarnaast werk ik graag met verschillende soorten siergrassen die met hun betoverende beweging en elegantie een tijdloze charme geven aan uw tuin. Deze veelzijdige planten voegen textuur, diepte en natuurlijke gratie toe aan elk ontwerp.